onsdag 19 mars 2008

Söker du jobb som skådespelare?

Ta då en titt på dagens platsannonser under rubriken skådespelare på platsbanken:

Till sommarsäsongen 2008 söker vi två barnkära och pigga seniorer med teaterintresse som är villiga att axla rollen som gubben Pettson. Arbetet kräver skådespelartalang, improvisationsförmåga, en stor social förmåga och tålamod. Både improvisation och schemalagda aktiviteter kommer att bli aktuella. En dramapedagog kommer att introducera er i arbetet tillsammans med de två ungdomar som ska spela Findus. Vi ser gärna att de sökande är minst 50 år

Eller kanske den här passar bättre?

Furuviksparken söker manlig skådespelare till karaktären Mannen i Gula Hatten. Nicke Nyfiken, (Curious George) – den nyfikna apan som är barnens favorit, bor sedan 2 år tillbaka hos oss i Furuviksparken! Nicke Nyfiken har en vän- Mannen i Gula Hatten (The Man in the Yellow Hat) som håller honom sällskap. Furuviksparken söker nu en eller flera som kan gestalta Mannen i Gula Hatten under sommarsäsongen 2008. Är du en go och gla´ kille/man som är 175-190 cm lång och 15 år eller äldre? Gillar du att agera inför publik och vill ha ett annorlunda och roligt sommarjobb? Då är kanske detta något för just dig!!! Du bör ha vana att agera inför publik samt improvisera. Du tycker om att arbeta med människor samt handskas bra med barn. Det är ett plus om du är utbildad eller har erfarenhet inom teater eller annan typ av entertainment men dock inget krav. Har du dessutom kunskap eller intresse inom ljud-och ljusteknik är det en bonus!

Eller kanske denna:

STATISTER SÖKES Män med afrikanskt utseende sökes till humorsketcher, inspelning i Stockholm den 3 april. Min ålder 18 år. Statistgage utbetalas för medverkande.

Slutligen söker man skådespelare till detta uppdrag:

Sommarjobba som historisk person Välkommen att provspela för en roll i Rivningsraseri och klosterbröder - en dramatiserad vandring av Historien längs ån i Nyköping i juli 2008. Den dramatiserade vandringen är ett samarbete mellan Sörmlands museum och Nyköpings kommun. Regissör är Ewa Westin från Teater Sörmland. Du medverkar vid två föreställningar per dag. Där emellan delar du ut reklam för Sörmlands museum och Nyköpings kommun, i sällskap med din motspelare. Du blir tillfälligt anställd av Sömlands museum med sex timmars arbetsdag, onsdag - söndag under juli. Du skall vara minst 16 år. Anmäl ditt intresse genom att skriva några rader om dig själv. Du blir kallad till en uttagning där du får framföra en text som du har fått i förväg. Uttagningar till rollerna äger rum under v 14.

Ovanstående annonser finns att läsa i sin helhet på: http://platsbanken.arbetsformedlingen.se/Standard/Start/Start.aspx


För att bli inskriven på AF kultur som skådespelare måste man ha Teaterhögskoleutbildning eller mångårig erfarenhet av yrket. Man blir ständigt ifrågasatt kring sin yrkesidentitet om man inte jobbat som skådespelare på några månader.

För att få annonsera efter skådespelare på Platsbanken behöver man...?

Ska man skratta eller gråta?

Inga kommentarer: