tisdag 18 mars 2008

Hej då hjärtat!

Jag älskar dig! Så säger jag och vinkar hejdå till lilltrollet som truligt står vid grinden till förskolan och trycker sin lilla näsa med rivsåret (jag av misstag förskansat henne då vi krigade om vanten) mot det kalla metallgallret.

Jag vill vara ett trevligt troll som vinkar hej då till min lilla unge. Jag vill låtsas att allt är normalt. Att mamma går till jobbet som alla andra mammor som inte är hemma med småsyskon. Men denna trollmamma är kulturarbetare och således arbetslös i detta nu.
Ibland sitter mamma (enl. lilltrollet) i studio och gör hemska röster. Dvs dubbar tecknad film. Det är roligt men försörjer oss inte. Maken till denna trollmor och fadern till trollungen jobbar långt borta och är således inget troll. Ett troll blir man av för lite sömn och för mycket ansvar. Ett troll blir man när man krigat en gång för mycket med sin treåring, när man blivit beroende av koffein för att vakna något så när om morgnarna. Maken/fadern må jobba mycket. Men sova får han ostört. Frukost äter han i sällskap av P1.

Jag lämnas alltså lilltrollet på förskolan och går hem till jobbsökarjobbet.
Jag skriver en ansökan till ett jobb jag absolut inte är kvalificerad för. Slickar igen kuvertet och får en klump i magen. Tänk om jag blir kallad till intervju? -Hjälp!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Jag tycker du är ett trevligt troll, ett trevligt troll som bara har det lite kämpigt just nu. Men under snön utanför fönstret spirar vårblommorna och med våren kommer sommaren och då kommer pappatrollet hem igen.
Kram

Holmgren sa...

Du är en kämpe och en krigare! Du har modet att inte sluta orka, det är stort! Snart vänder det, eller kanske vänder det aldrig, men du med din styrka kommer alltid att vända vinden! Jag vet det!
/ Å

ZaZi sa...

Troll är i allmänhet trevliga, men ganska missförstådda.
Jag glädjer mig åt att ni hittar hit & läser mina trolltankar.

Blommorna blommar förvisso uanför mitt fönster, men trollungen vill ha snö så hon kan åka "härtlapp".

Eulalia sa...

Vad roligt och träffande du skriver!
Hoppas att du snart blir ett utvilat, fräscht, piggt och glatt troll. Och att trollpappan snart vänder hemåt och att du får ett lustfyllt och stimulerande jobb!
Kram