fredag 9 januari 2009

Överlevaren

det är jag det.

Jag tog mig igenom de där ångestframkallande glasdörrarna till den grå betongklumpen på andra sidan viken. Jag tog min numerlapp och satte mig i väntrummet bland de andra kvinnorna som väntade på sin tur. Jag reste mig när jag hörde mitt namn, jag följde rösten till ett litet kalt rum och jag överlevde undersökningen som visade att allt såg normalt ut. Normalt för en som inte har ett liv i sig, vill säga.

Nu börjar en ny era.

Utredning, stavas den. Nu ska det utredas varför det blir som det blir och inte som jag vill. Och det gör mig både ledsen och lättad på samma gång. För plötsligt är det en obestridlig sanning att något faktiskt är fel. Ingen tror längre att det är en olycklig slump eller otur. Det är något fel. Förmodligen på mig.Här hemma har vi sjukdagar. Med en inkubationstid på ca 4-5 dagar så drabbas vi en efter en av megaförkylningen med feber och toksnuva. Jag var först ut, häromdagen låg dottern utslagen på soffan hela dagen utan minsta leklust. Nu är det makens tur. Så för att ge maken lite lugn och ro så tog jag idag med lilltrollet ut på lite Årstaärenden. Först besökte vi kondiset, som seglat upp som en ny favortit under julhelgerna då Javasavi varit stängt. Det är ett gammalt hederligt konditori med gudomliga bakverk. Lilltroll valde en Budapestbakelse och jag en Bananbakelse. Till det drack vi festis och kaffe. Lilltrollet höll låda och berättade ingående om dockans födelsedagsfest. De övriga kondisgästerna fick till sitt kaffe serverat en helt fantastisk historia om vad som måste varit tidernas kalas. Av bakelsen blev bara mandarinklyftorna uppätna, för det går förfärligt dåligt att prata med grädde i munnen.

Sedan handlade vi lite fredagsmat på ICA. En köttbit och grönskaker blir det i afton. Efter en mindre konflikt kring huruvida det passar bra att köpa en PEZ till lilltrollets i ögonblicket uppfunna "fredagsgodis" så betalade vi maten (mamman stålsatte sig och det blev ingen pez idag) och gick mot Biblioteket. Där lånade vi sju nya böcker, bla Tummelisa, Gittan och fårskallarna, När prinsessor fyller år och Tomtebobarnen. Sedan lånade vi Skönheten och odjuret på DVD. Det är den som sysslesätter lilltrollet nu. Hon och den sjuka pappan ligger i soffan och tittar tillsammans. Dagar som dessa älskar jag DVDn.

2 kommentarer:

zandrama sa...

*kram*

Huskorset sa...

En stor kram från mig också.
Jag tänker på dig och er.

Vad fint det blev i sovrummet!