söndag 22 mars 2009

Vårkänning

Kanske var det den hela nattens sömn? Eller kanske vårvindarna och snödropparna i rabatten? Något var det i alla fall som gjorde att jag fick en plötslig lust att städa upp på uteplatsen. Så maken och jag har med hjälp av lilltrollet skurat uteplatsen, ställt undan stjärtlappar och pulkan, borstat bort alla bruna eklöv som virvlat runt sedan i höstas och organiserat lilltrollets uteleksaker och cyklar.

Vid kaffet hasplar maken ur sig att det förväntas bli kallt och kanske till och med nederbörd (han vågade inte säga snö) i veckan. Hmpf!

Nåväl. Grunden för en fin vår på uteplatsen är i alla fall lagd. Nu ska jag bara planera vad lilltrollet och jag ska plantera i rabatterna samt ragga upp någon (hoppeligen kära M) med bil som vill ta oss till en trevlig handelsträdgård. En syrén ska jag ha. Lila blommor. Mörklila. Och så måste jag smyga förbi vår förra bostad och sno lite lupinfrön senare i sommar.
Lilltrollet i full färd med att dekorera vår uteplats:

5 kommentarer:

Charlotta sa...

Härligt! Jag var ute och krattade på baksidan. Kunde inte låta bli. Även om det var rätt isigt bland löven. Vill ha vår nu!!!

Kram!

ps. Glöm inte att träna låren så att du orkar i skidbackan!

Johanna sa...

Lupinfrön får du gärna av mig! En och annan planta också om du vill... Pch så se jag fram emot att få dricka kaffe på din uteplats när vårvärmen kommer på riktigt!

Kram!

Jenny sa...

Visst är dte härligt att ta de där första stapplande stegen mot sommaren? Jag hade samma känsla i veckan när jag ordnade till det på min altan! Kram fina du och jag är gld att lilltrollet sovit. Puss

Charlotta sa...

Nu är gräsmattan snötäckt igen... aaah!

Jenny sa...

Men Charlotta, du älskar väl snö *lipar*