måndag 1 december 2008

Livet i en kartong

Det doftar flytt här hemma. En säregen blandning av kartong, ungsrengöring och förväntan. Jag vill att det ska vara fredag nu.
Imorgon ska jag besiktiga lägenheten. Den nya. Där vi snart ska bo. Och jag har pratat mig till att få nycklar redan då, trots att slutuppgörelsen inte sker förrän på fredag kl 10.00.
Så på onsdag tror jag vi börjar smygflytta lite. Går över med en kasse eller två liksom baraföratt.
Idag har vi packat de mest knasiga sakerna. Ni vet, sådant där som man inte självklart märker med vardagsrum eller kök utanpå kartongen. Blandat, fick de heta. Och så en specificering av vad blandat bestod av: Några lampor, brödkorgen från 50-talet, rumstermometern och två ljusstakar. Blandat, alltså.
De första kartongerna är märkta med KÖK, eller V-RUM och innehåller således enbart saker som ska vara i just de rummen. Nu är det mesta packat och skröfset som ännu inte förpassats i kartongen får alltså campa med prylar från olika rum. Ordningsmänniskan i mig knorrar lite, men hellre blandatkartonger än halvfulla sådana.
Just nu har jag 38 kartonger staplade längst väggarna i sovrumet och vardagsrummet.
Imorgon dubbar jag lite chowder show innan jag packar vidare. Ska bli skönt med ett avbrott.
Jag tenderar att gå upp i packandet så till den grad att jag glömmer att äta och kissa!

2 kommentarer:

Huskorset sa...

Nu ska jag vara värst: Vi hade 153 kartonger. Men vi bodde visserligen i en trea, hade två ongar och är minte så (god-!)smakfullt minimalistiska som du, kära Zazi :). Lycka till!

ZaZi sa...

Jisses! 153 kartonger! Där är mycket det.
Du är den förste som använt ordet minimalistisk i samband med mig och mitt hem. Det vittnar om att du faktiskt inte varit här ;-)
Nej, minimalistisk är jag inte - däremot en jävel på att utnyttja varenda liten yta i kartongerna. Det är inte jag som ska bära...

Tack för lycka tillet. Nu ska jag dubba lite & sedan packar jag ytterligare 10 kartonger. Torrvarorna ska ner i några lådor.
Och så var det visst dags att ta itu med klädkammaren. Ryser vid blotta tanken.
Kram