fredag 12 december 2008

Kaffepaus!

Nyss hemkommen från Vårdcentralen. Inte skoj. Men det slog mig hur vackert vårt hem börjar bli! Så här ser det ut när jag och maken druckit lunchkaffe i vårt nytapetserade kök.
Min kopp är den större, Linnea från Gustavsberg. Lite sliten i lacken, men väldigt bra storlek när man som jag dricker med mjölk. Maken dricker ur Rosenbrun från samma tillverkare. Och samme man har formgivit bägge kopparna: Stig Lindberg.
Blockjusen är från IKEA och duken är loppisfynd. Det fina grytunderlägget hittades vid en sopstation. Värmeljusstakarna i orange glas är tillverkade i Rejmyre och väggen bakom är nytapetserad med gulgröna blomster. Minimalism är liksom inte min melodi. Ska visa mina fina julgardiner snart...

5 kommentarer:

Huskorset sa...

Nä, söthjärta, det vet jag ju egentligen. Det jag menade den där gången var att hitta ord för någon sorts komplimang till din stensäkra smak och otroliga förmåga att välja ut så _specifika_ föremål till ditt/ert hem. Det är vackert!
Fel ord kom ut. Är nu tillrättat.

ZaZi sa...

Oj, nu fick jag leta i blogg minnet för att hitta vad du syftade på. Inte en tanke på det när jag skrev näst sista raden. Pöss! Jag hade i färsk minne alla lägenhetsvisningar jag varit på, med diskret beiga väggar i kombination med någon svindyr fondtapet i matchande kulör och alla dessa intetsägande värmeljusstakar i strama former. Och så kom jag hem och såg vad jag valt. Och blev glad.
Mer ickeminimalistiskt, eller kanske myckligt (i motsats till måttligt) är att vänta i denna blogg. Jag behöver blomster och värme i mitt liv.
Kram / Z

Huskorset sa...

Så bra, att du inte tagit illa vid dig. Det är så fint och jag vill se fler bilder från er fina nya lght!

Jenny sa...

Minimalism är inte min grej heller, jag ska snart börja ladda upp mer foton från hemmet - dock har jag en make som inte delar hela min inredningsstil så jag hålls tillbaka lite :D
Onsdag på söder?

ZaZi sa...

Jenny: Jaaaaaaaaaaaaaa!