tisdag 10 februari 2009

In case of emergency - jump!

I vår lägenhet på 70 kvm har vi två brandvarnare, varav den ena sitter i taket vid lilltrollets dörr. Alldeles intill köket. Den andra är i hallen, utanför vårt sovrum. Nu bor vi tack och lov på entréplan, så det blir enkelt att evakuera vid eventuell brand. Hoppet blir inte speciellt högt. Kanske är det därför det känns tryggt att använda den fina brödrosten vi fick i bröllopsgåva för tre år sedan av vänner med känsla för vår stil.
Det är ingen retroinspirerad nyproduktion, nej detta är äkta vara! Elen har genomgått en renovering innan den hamnade i vårt hem. Men färgen, avflagnad på sina ställen, är original. Här finns inga knappar eller vred, det är i med kontakten som gäller - och ur med den när önskat rostresultat uppnåtts. Och det går snabbt! Snabbare än moderna varianter. Man måste stå och passa på mackan.

Lilltrollet gillar rostat (med sylt och ost) så vi rostar i princip varje morgon. Endast en gång har jag glömt lilltrollets macka. Då började den brinna. Mackan fick slängas, lägenheten vädras - men brödrosten funkar fortfarande.

Inga kommentarer: