onsdag 1 oktober 2008

Saker jag helst inte skulle vilja veta

Det finns saker jag gärna förtränger. Som tex nödvändigheten i att då och då dra fram badkaret och skura kaklet där bakom. Golvytan under badkaret får sig då och då en omgång, men det är bara för att lilltrollet gärna tappar saker där och när jag fiskar upp små badkrokodiler eller dockan lillebrors nappflaska så ser jag hur skitigt golvet är. Sedan tänker jag lite på det där skitiga golvet i några dagar tills jag inte längre kan låta bli att göra något åt saken. I samma veva skickar jag maken att rensa golvbrunnen för där har jag någon slags mental spärr. Det vänder sig i magen av blotta tanken på dylika aktiviteter.
Idag låg lilltrollet nedbäddad framför Vilse i pannakan med lätt feber och konstaterad öroninflammation med spräckt trumhinna till följd. Då passade jag på att storstäda badrummet. På fredag kommer en fotograf hit. Bilder ska tas inför framtida försäljning. Jag vill gärna ha ett glänsande kakel på bilderna. Glänsande kakel är tilltalande i min värld och vårt kakel var i stort behov av putsning oavsett fotografering eller ej. Allt gick smidigt och fint fram till badkaret. Jag hittade en fin teknik där Scotch Briten stod för grovjobbet, disktrasan för eftertorkningen och glastrasan för högglansfinishen. Utan att egentligen tänka på vad jag gjorde så drog jag lite i badkaret. Tillräckligt för att skåda ner i fördärvet. För huvaligen vad skitigt där var! Det fanns ingen annan råd än att ta fram klorinet.
Nu sitter jag i soffan och liksom bländas av badrummets kakel. Jag ser några centimeter av badrummet härifrån. Det är spegelblankt. Till och med bakom badkaret glänser det. Ja, det ser jag inte här ifrån, men jag vet att det gör det. Det känns otroligt skönt! Men det tog sina modiga timmar.
Medan jag skötte badrumspoleringen så stod maken ute i hällregnet och städade balkongen. Han skrubbade varje yta av balkongen med varmt såpavatten. Bar ner balkongmöblerna till vårt överfulla källarförråd och slängde vissnade blommor i komposten. Det ser så annorlunda ut nu. Riktigt mysigt! Här skulle jag ju vilja bo kvar om det inte vore för det faktum att vi behöver ett rum till.
Imorgon rensar vi vardagsrummet från småplock och personliga tillhörigheter. Det blir en fjärt i rymden jämfört med det mastodontjobb vi gjort idag.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Shit vad duktiga ni är! Jag har '(på min lunchrast) Städat en tredjedel av min stooora balkong och packat två lådor! Känns mycket bra!

Anonym sa...

Åh. Imp. Och jag får lite skuldkänslor över att jag så effektivt "glömmer" att titta bakom badkaret.

Charlotta sa...

Det är faktiskt lite deppigt hur fint man gör inför en visning. Varför har man inte unnat sig själv ett sådant fint boende? Ärligt talat fick jag mig en tankeställare i våras när vi körde hela försäljningsracet av lägenheten. Tända ljus och fina blommor och glänsande kakel. Är inte vi värda det? Så nu försöker jag visningsstyla huset kontinuerligt. Because I'm worth it. Faktiskt.