söndag 14 september 2008

Längtan till något annat.

Så är det söndag igen. Söndag är lägenhetsspanardag. Ett välplanerat schema för att hinna både leka i lekparker, äta korv med bröd vid Årstas bästa korvmoj och givetvis spana in några treor.
Idag ska vi titta på två diametralt olika bostäder. Eller, nej. De är inte så olika, men det skiljer 700.000 i utpris på dessa bostäder där den ena är på ca 65 kvm och den andra på 74 kvm. Den på 65 kvm är dyrast.

Vad är det då som gör denna utprisskillnad?

Jo, den mindre ligger i närheten av Gullmarsplan i ett funkishus. Den större ligger i höghusområdet här i Årsta. Ful-Årsta eller DDR-Årsta som det kallas i folkmun. Geografiskt skiljer det egentligen inte många minuter mellan bostäderna. Vår nuvarande bostad ligger väl mittemellan dessa två (närmre den lilla). Men det är milsvid skillnad i mysighetsfaktorn kring husen i fråga.

Och då blir det lite problem... för nog vill vi ha ett mysigt boende med ett rum till, men vi har egentligen inte råd med den där lite mindre trean som ligger bättre till. Kan vi trivas i DDR-Årsta? Kan vi må bra i en ypperligt planerad trea i ett fult område?
Fortsättning följer...

2 kommentarer:

suziluz sa...

Scheisse. Det är ingen enkel fråga att svara på, min vän. När ni kollar lyan - glöm inte titta ut genom fönstren också. Utsikten är nästan som ett rum in itself.

Puss och god jakt.

ZaZi sa...

Yepp, utsikten är viktig. DDR-Årsta ligger på sjunde våningen och där är det mildvid utsikt! Som vi bor nu har vi trädstammar och grönska. Det skulle bli väldigt nytt och annorlunda att bo så högt.