söndag 25 maj 2008

Gudomlig laxcheesecake


21:a plats för Perrelli i melodifestivalen, men min kväll igår var rätt lyckad ändå. En flaska bubbel och Little_Me's Laxpaj, som egentligen mer är en laxcheesecake. Gudomlig.
Jag delar med mig av receptet i fall någon är nyfiken...
300 gr kavring (helst utan kanter, ca 1/2 limpa)
100 gr smör
400gr philadelphiaost
2 dl creme fraiche
250 gr rökt lax
2-3 st schalottenlökar
1 kruka hackad dill
salt och peppar
garnering:
150 gr röd stenbitsrom
citronskivor (1,5 citron)
dillkvistar
Finfördela kavringen och kör i matberedare tills det är SUPERSMÅ smulor!
Smält smöret och blanda med brödet.
Rör ihop och tryck ut i "pajformsbotten". (Måste vara med löstagbar kant)
Blanda philadelphiaost med creme fraiche.
Skär laxen i mindre bitar, finhacka lök och dill. Blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut över botten och låt stå i kylen i minst 3 timmar. (Kan med fördel göras kvällen före.)
Ta av kanten och garnera caken.
Njuuut!

Inga kommentarer: