onsdag 8 april 2009

Secondhandrunda:

Jag inser att vi bosatt oss i en grotta. Dvs, vill man ha solljus rakt in genom lägenhetens fönster få man vara vaken mycket tidigt. Mitt sätt att mota mörkret är att ständigt inhandla nya ljuskällor till vår lya. Idag sprang jag på denna goding som genast fick flytta med hem. Den hade en kompis också och den bor nu i vårt sovrumsfönster. Fransar och sammet. Orange. Kan det bli bättre?

& i sann Ekvallisk anda jagade jag också träföremål på min secondhandrunda. (Rundan går över skansbron förbi Återvinnarna, vidare på Götgatan till Myrorna, en avstickare till Östgötagatan och Kupan, kanske också till Nytorget där Stadsmissionen har en av sina butiker men där brukar Buscilla hina före mig och länsa stället på gobitar så det är knappt någon idé, vidare mot slussen och Emmaus tre butiker, förbi Stadsmissionen och Myrorna på Hornsgatan och slutligen över bron till Stadsmissionen i Gröndal. Sedan hem längst Årstaviken) Jag fann till min förtjusning en fin liten pigtittare som passade finfint till mitt lilltroll. Men huvva vad furuträtråkig den var. Snabbt som blixten (innan den ens han bli förevigad i sitt nakna tillstånd) fick den ett lager röd hobbylack på sig och vips hade någratiorsfyndet blivit en riktigt fin present till lilltrollet!

5 kommentarer:

sofi sa...

Åh! En pigtittare! En sådan hade jag när jag var liten men den finns inte kvar längre. :-/ Vad avis jag blir!

Jenny sa...

Åh titta vad fint! Har jag visat dig min fina röda sammetslampa vi har i sovrummet? Jag älskar verkligen de lamporna och skulle kunna ha dem i varje rum!

ZaZi sa...

J: nej den har jag inte sett! Låter finfint.
Fransar är härligt :-)

Charlotta sa...

Mera trä till folket!!! Men finast är flickan I spegeln. KRAM

maria sa...

Vilken fin pigtittare! Jag hade en när jag var liten, som morfar hade gjort.