tisdag 10 juni 2008

Utmanad!

Åter i Svedala ser jag att käraste Suziluz utmanat mig att grabba närmaste bok, slå upp sidan 123 och återge mening nr 6,7 & 8 till er.

En utmaning som måste antagas!

Således: ur Dionysos och Apollon, Tankar om Teater. Dvs Keve Hjelms bok.


Märkligt är också hur en "upplyst" regissör som Alf Sjöberg, som, enligt teatervetaren Sverker R. Ek, i samtliga sina 138 inscenieringar försökte "formulera svaret på den existentiella frågan" inte en enda gång ifrågasatte sitt eget arbetssätt. Sjöberg var som bekant outtröttligt angelägen om att med "sin" teater informera mänskligheten om den nya relativistiska världsbild som Einstein lanserat i början av seklet. Samtidigt tvekade han inte ett ögonblick att genom sin stängt förutbestämda regikonception försätta skådespelaren i ett entydigt deterministiskt tänkande.

Puh!


Tilläggas skall att den bok som egentligen låg närmast inte kunde användas i denna utmaning. Astors stenar har inte så många sidor...

2 kommentarer:

fantasiflicka sa...

VÄLKOMMEN HEM!!!
hur har ni haft det???
Var charter vad ni förväntade er? och ääälskade Sigge poolen? och hur funkade strandkaftanen? och HAR ni funnit varandra, du och mannen? är det som att vara nyförälskad?

Kram kram kram/J

ZaZi sa...

På a svarar jag...

*Tack!

*Finfint, men halvtaskigt väder.

*Det är inte första gången vi åker på charter och jag måste säga att jag gillar det! Då har man något att utgå ifrån och sedan kan man om man vill fly på egen hand :-)

*Sigge föredrog det sockriga vattnet (poolen) före det saltiga (havet).

*strandkaftanen var tiptop! Et riktigt lyckat plagg.

*mannen och jag han knappt umgås alls eftersom lillfisen anammade samma tider som oss, dvs gick och la sig vid 23.30. Så det är lite som semester att komma hem! :-)

Och du! Idag försöker jag köpa grön mudd till kjolen - hör av dig till mig för jag behöver lite mått (stuss + midja, typ) så jag vet hur jag skall klippa.

kramen Z